DevOps sikrer større sammenhæng og bedre produktivitet

DevOps er en udviklingsmetode for it-systemer. Det handler om at nedbryde siloer mellem softwareudvikling og IT-drift. DevOps forener udvikling og drift, og tilbyder brugerne det, de efterspørger; hurtige innovative løsninger, der sikrer stabil drift.


Hvad er DevOps?

DevOps består af de to engelske begreber; Development og Operation. Sammensætningen af disse to begreber dækker to forskellige kulturer, der smelter sammen.

På den ene side er ‘Development’. En udviklingsside, hvor man tænker ud af boksen. Man tager chancer og griber nye muligheder foran konkurrenterne. På den anden side af væggen er driften (operation). Modsat udviklingsside, er der fokus på at skabe et stabilt driftsmiljø, hvor der ikke sker for mange vilde ændringer.

DevOps kommer som en forlængelse af et stort fokus på agil softwareudvikling. Det udfordrer de allerede etablerede produktudviklings-normer. Det betegnes som den “næste bølge”, hvor der skabes større sammenhæng og bedre samarbejde mellem udvikling og drift for at styrke produktiviteten. 

Førhen har der været adskillelse mellem infrastruktur (hardware) og applikationsudvikling (software). Dette betegnes også som den imaginære væg “wall of confusion”. Det er denne væg som DevOps bestræber sig på at nedbryde. Tilgangen kombinerer nye metoder på en stabil måde. Med DevOps skal virksomheder genoverveje, hvordan eksterne parter er involveret i udviklingsprocessen.

Bedre samarbejde mellem teams

DevOps sikrer bedre sammenhæng og arbejde mellem teams. Det styrker samarbejdet mellem udviklere og medarbejdere i drift, og produktiviteten øges.

Automatisering øger effektivitet

Automatisering af infrastrukturer giver mere tid til det, der skaber værdi. Software udvikles i mindre bidder end før. Det kan integreres, testes, monitoreres på få timer.

Et nyt change in mindset

Virksomheder skal vænne sig til en helt ny DevOps-kultur, hvor processer, elementer og medarbejdere arbejder og hjælper hinanden på en anden måde.


Hvorfor bruge DevOps?

DevOps er en kompleks størrelse, og det skal anvendes, hvor det giver mening. Men DevOps er vigtig for virksomheder, fordi det er en softwareudviklings- og driftsmetode, der muliggør hurtigere udvikling af nye produkter og lettere vedligeholdelse af eksisterende implementeringer. 

DevOps styrker og optimerer virksomheden, fordi det er målrettet mod at skabe den bedste oplevelse for både kunder, udviklere og øvrige medarbejdere. DevOps gør det muligt at implementere software hurtigere og på en pålidelig og sikker måde gennem automatisering .


KvalitetsIT er eksperter i DevOps

Hos KvalitetsIT er vi eksperter i at levere og implementere DevOps til virksomheder. Vi har været i branchen i mange år, så vi kender gennemgående til softwareudvikling – både de ældre og nyere tiltag – som DevOps. Vi ved, hvor vigtigt det er at tilpasse sig en evige foranderlige verden.

Derfor er vores spidskompetencer at levere bæredygtige løsninger og samtidig hjælpe dig og din virksomhed i gang på en tryg og sikker måde. Det skaber mest værdi for dig. 


Vil du gerne styrke din virksomhed gennem DevOps?

Som ethvert nyt system eller produkt, er det vigtigt ikke at foretage overilede beslutninger. Vil du gerne anvende DevOps i din virksomhed, skal det være der, hvor det giver mest mening, så I får værdi ud af det. Tag en snak med os, hvis du vil høre, hvordan DevOps kan hjælpe i netop jeres tilfælde.

Kontakt Peter for at høre mere om, hvordan I får den bedste start med DevOps.